Ползи от листното торене

Post Thumbnail

Вашите растения се нуждаят от правилното подхранване, за да осигурят най-добрите култури. Това означава запознаване с хранителните вещества и разбиране на техните функции и недостатъци. Определени хранителни вещества в растението предизвикват растеж и размножаване. Макронутриентите се консумират в сравнително големи количества, а микроелементите се консумират в по-малки количества. Всички хранителни вещества са необходими за правилния растеж на растенията, но ако липсва едно хранително вещество, независимо дали на ниво макро или микроелементи растежът на вашето растение ще бъде нарушен.
 
Висококачествените, перфектно балансирани листни торове Nutryca™ осигуряват на вашите култури всички необходими хранителни вещества. Бързото усвояване на хранителните вещества и бързите корекции на дефицита на хранителни вещества са възможни поради специално приготвените хранителни разтвори. Научете повече за различните функции и недостатъци на хранителните вещества по-долу.Ускорено развитие на растенията


Абсорбцията на хранителни вещества на почвата не трябва да се оставя на случайността. Осигуряването на наличие на хранителни вещества в ризосферата на растението може да бъде сложно. Искате да сте сигурни, че хранителните вещества стигат до растението и не се фиксират към почвените частици. Незадоволителното рН на почвата или ниският капацитет за обмен на катиони може да доведе до фиксиране на хранителни вещества към почвата. Абсорбцията се влияе отрицателно при засушаване и уплътняване на почвата, когато дебитът на водата е ограничен.

Feature
Feature Icon

Подобрява метаболните процеси

Най-добрите хранителни добавки за вашите култури в краткосрочен план са възможни само чрез листно торене. Можете да прилагате бор по време на цъфтежа за подобрен набор от плодове или да използвате манган срещу развиващ се дефицит по листата - хранителните вещества, приложени в почвата, никога не са толкова бързи или ефективни.

Листните торове Nutryca™ се прилагат директно върху растителната тъкан, където хранителните вещества са най-необходими. Няма нужда да ги поставяте в почвата или да ги транспортирате през цялото растение.

Feature
Feature Icon

Растението преминава стреса по-лесно

По време на дългия период на растеж на растенията до прибиране на реколтата, много вътрешни и външни фактори могат да имат отрицателно въздействие върху вашите растения. Това включва стресови фактори като повишено търсене на хранителни вещества в специфични етапи на растеж, замръзване или суша и приложения на хербициди.

Листните торове и биостимуланти Nutryca™ са най-добрите инструменти за борба или дори за предотвратяване на тези стресови фактори бързо. Получавате най-добри резултати при най-трудните условия.

Feature
Feature Icon

Подобрява призводителността

Естеството на растежа на растенията определя добива и качеството на вашите продукти, уловени Здравото хранене започва на нивото на семената и допълнителните листни приложения в края на годината могат да подобрят образуването на пъпки за по-богат цъфтеж през следващата година. Балансирана програма за листно подхранване, която допълва торенето на почвата, ще повиши добивите и качеството над и над обикновените нива и ще осигури стабилни култури в най-критичните условия.

Feature
Feature Icon

Намален обмен на вещестав

Приложените в почвата хранителни вещества имат много повече пътища за оттичане, отколкото при листни приложения. Извличането на специфични хранителни вещества в почвите, като азот в подпочвените води, е огромен проблем, особено в леките и песъчливи почви. Хранителните вещества, които лесно се свързват с почвените частици, може да не са на разположение на растението, въпреки че те присъстват в почвата. Прекомерното количество хранителни вещества в почвата може да е достатъчно за растението, но това оказва голям натиск върху околната среда. Листното торене е екологично и може да допълни вашата програма за торене на почвата по целеви начин.

Feature
Feature Icon

Подобряване на работния разтвор

Факторите, влияещи върху оптималното действие на пръскането, са стабилността и активността на съставките, хранителните вещества и продуктите за растителна защита, заедно със съвместимостта на продуктите. Торовете Nutryca™ са разработени, за да се възползват от разтвора за пръскане по различни начини.


Прочети още