Предимства на биостимулаторите

Може би наскоро сте чували някакво бръмчене около биостимуланти. Но те ли са научно напреднал нов начин за увеличаване на добивите и устойчивостта във фермата, или това са просто цял куп приказки? И по този въпрос, какви точно са биостимулаторите? Не се притеснявайте, ако нямате дълбока представа какъв е този продуктов клас. В Европа, която има най-големия пазар на биостимуланти в световен мащаб, биостимулаторите са определени от Европейския съвет за индустрията на биостимуланти като:

„Съдържа (и) вещество (а) и / или микроорганизми, чиято функция, когато се прилага върху растения или ризосфера, е да стимулира естествените процеси, за да подобри / облагодетелства усвояването на хранителни вещества, ефективността на хранителните вещества, толерантността към абиотичния стрес и качеството на културите.“

Важно е да се отбележи, че биостимулаторите действат само енергично на растението, като не предлагат пряко действие срещу болести, насекоми или плевели.

Feature
Feature Icon

Амино киселини

Аминокиселините са основни съставки в процеса на протеиновия синтез. Около 20 важни аминокиселини участват в процеса на всяка функция. Проучванията са доказали, че аминокиселините могат пряко или косвено да влияят на физиологичните дейности на растението.

Научи повече
Feature
Feature Icon

Фулво и хуминови киселини

Те варират по отношение на съдържанието на въглерод и кислород, киселинността, степента на полимеризация, молекулното тегло и цвета. Те работят в тандем, за да помогнат за увеличаване на помощта на растенията и за увеличаване на добивите.

Научи повече
Feature
Feature Icon

Екстракто от водорасли

Течните морски водорасли са чудесно подхранване за растенията, но се различават от повечето третиране на торове с N P K. Всъщност морските водорасли съдържат само малко К - калий. Но има много други минерали, витамини и ензими, които са естествени стимуланти на растежа.

Научи повече