Критични моменти на листното торене

Post Thumbnail

Листното торене е начин номер 1 за оптимизиране на добивите и снабдяването с хранителни вещества в много критични ситуации. Листното хранене е проста техника за нанасяне на хранителни вещества директно върху частите на растенията, където те са най-необходими. От съществено значение е, когато снабдяването с хранителни вещества е недостатъчно или изисква незабавна корекция, за да се избегне растеж или загуба на качество. Причините за временно недостатъчно снабдяване с хранителни вещества са разнообразни. Научете повече за това как листното торене може да ви помогне по-долу.


Feature
Feature Icon

Недостатъчно усвояване на почвата

Почвената абсорбция на хранителни вещества не трябва да се оставя на случайността. Гарантирането, че хранителните вещества са налични и са достъпни за ризосферата на растението, може да бъде сложно. Искате да сте сигурни, че хранителните вещества стигат до растението и не се фиксират към почвените частици. Незадоволителното pH на почвата или ниският капацитет на обмен на катиони могат да доведат до фиксиране на хранителни вещества към почвата. Абсорбцията се влияе отрицателно от условията на суша и уплътняването на почвата, когато водният поток е ограничен. Листно торене означава, че хранителните вещества се прилагат директно върху растителните части над земята и не са засегнати от почвените бариери за усвояването на хранителни вещества. Храненето, приложено върху листата, укрепва кореновата система и подобрява усвояването.

Feature
Feature Icon

Проблеми с основното торене.

Временни дефицити могат да възникнат в резултат на взаимодействие с околната среда по време на специфични цикли на растенията. По време на приложенията на растителна защита и заразяване с вредители или студеното време по време на цъфтежа намалява усвояването на основни хранителни вещества чрез кореновата система - в този случай листното подхранване е единственият метод за прилагане на хранителни вещества, които са на разположение на растението в зоните, които те са нужни. Поглъщането на хранителни вещества чрез кореновата система е ограничено при екстремни метеорологични условия - растителните ресурси могат да бъдат ограничени, когато това се случи.

Feature
Feature Icon

Подобрява метаболизма.

Изискванията за хранителни вещества варират при различните видове растения, но също така и в рамките на жизнения цикъл на растенията. По време на критични етапи на голямо търсене на хранителни вещества, като растеж на плодове, снабдяването с хранителни вещества чрез почвено-кореновата система може да не е достатъчно, за да отговори на повишени изисквания. За да сте сигурни, че вашите култури ще достигнат пълния си потенциал, е от съществено значение да се допълни почвеното торене с листно подхранване. Растенията могат да се концентрират върху растежа и да не губят енергия в търсене на хранителни вещества.

Feature
Feature Icon

Намален обмен на вещестав

Способността на растението да пренася вътрешно хранителни вещества зависи от вида и площите на растението. Някои хранителни вещества могат лесно да се разпределят в растението, докато други, като калция, са трудни за преместване. Могат да възникнат локални недостатъци, които могат да доведат до значителни загуби на добив. Листното торене задоволява нуждите от хранителни вещества там, където те са необходими, предотвратявайки локални дефицити, причинени от лошо разпределение.

Feature
Feature Icon

Липсващи елементи

Листното хранене е многофункционален инструмент за ремонт. Това е най-добрият избор, когато симптомите на дефицит станат видими. Бързото коригиране на недостига на хранителни вещества е възможно поради бързото усвояване на хранителните вещества. Научете повече за ролята, която отделните хранителни вещества играят в растенията и как недостатъците се изразяват.


Прочети още